KEHON VIEMÄRIJÄRJESTELMÄ

Lymfanestekiertoa voidaan kuvailla elimistön viemärijärjestelmänä. Imusuonisto kulkee ympäri elimistöä verisuonten rinnalla keräten kudosnestettä. Se vastaa kudosten kosteutuksesta sekä kehon immuunipuolustuksesta kulkemalla imusolmukkeiden läpi, joiden imusolut sitovat ja tuhoavat imunesteessä kulkevat mikrobit ja muut vieraat partikkelit.

SILMÄPUSSIT JA RYPYT

Voit ajatella hidasta lymfanestekiertoa kuin tukkiutunutta viemäriä: neste kertyy jonnekin ja tukoksen toiseen päähän ei taas virtaa tarpeeksi nestettä. Esimerkiksi kasvojen alueella tämä saattaa näkyä silmäpusseina ja toisaalta ryppyinä. Myös selluliitin syntyminen on liitetty hitaaseen lymfanestekiertoon.

LIIKU ITSESI TERVEEKSI

Lymfanestekierrolla ei ole varsinaista pumppua kuten verenkierrolla on sydän. Tästä johtuen lymfanestekierto toimii paremmin, kun  keho on  liikkeessä.  Jo pienikin aktivoituminen liikkeeseen, tai vaikka asennon muutos, auttaa liikuttamaan lymfanesteitä. Toisaalta myös hellittäminen ja rentoutuminen auttaa kiertoa, koska silloin yleensä hengitämme syvempään ja hengityslihas pallea, joka avustaa lymfanestekiertoa, rentoutuu.

LYMFAHOITO

Manuaalinen lymfaterapia auttaa lymfanestettä virtaamaan paremmin. Hoito on todella kevyttä ja rytmistä. Se rentouttaa hyvin kehoa ja mieltä. Hoidon aikana yleensä hengitys syvenee, hermosto rauhoittuu ja pallea rentoutuu.                                          

Sen lisäksi, että lymfahoito on erittäin rentouttava, hoito auttaa myös immuunipuolustusta  toimimaan paremmin, sillä se kiihdyttää nesteen kulkua imusolmukkeisiin, joissa mikrobit ja haitalliset partikkelit tuhotaan. Se on myös erityisen hyvä ennaltaehkäisymetodi, jolla pidetään huoli kehon terveydestä.

LYMFAHOIDON ON TODETTU VAIKUTTAVAN POSITIIVISESTI 

  • Nestekiertoon, nestekierto paranee ja keho tuntuu kevyemmältä
  • Stressiin, sen aiheuttamat oireet helpottuvat
  • Unettomuuteen, moni asiakas kertoo nukkuvansa syvempää unta hoidon jälkeen
  • Migreeniin, usein migreeni helpottaa kun lymfaneste kiertää paremmin
  • Fibromyalgiaan, kiputuntemukset helpottuvat
  • Palautumiseen kovasta treenistä, kudokset puhdistuvat nopeammin treenien tuottamista kuona-aineista
  • Raskauden aikaiseen turvotukseen

Jaana Ajamo, lymfaterapeutti Hello Me Helsinki

Show CommentsClose Comments

Leave a comment