TERVEYS TAVOITTEENA

Kun puhutaan osteopatiasta, tulee yleensä mieleen tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Kuitenkin alunperin osteopatia on kehitetty hoitamaan tulehduksellisia sairauksia tuki- ja liikuntaelinten kautta. Osteopatian isä Adrew Taylor Still on sanonut:  “Kun kaikki kehonosat ovat linjassa, olemme terveitä. Kun ne eivät ole, on seurauksena sairastuminen.”  Haluaisin tässä blogissa tarkastella ryhdin vaikutusta ruoansulatusvaivoihin. Vastaanotolleni hakeutuu paljon erilaisista ruoansulatusongelmista – kuten refluksista ja ärtyneestä paksusuolesta – kärsiviä. Monesti asiakkaat tulevat osteopaattiseen hoitoon käytyään jo lääkärin luona. Yleensä näihin vatsavaivoihin ei ole löytynyt mitään elimellistä syytä. Huomaan, että kyseessä on enemmänkin kehon kannatuksen ja toiminnan häiriö.

RYHDIN JA KANNATUKSEN HÄIRIÖT

Osteopaattina tarkastelen aina aluksi kehon ryhtiä ja kannatusta. Hyvässä ryhdissä sisäelinten paino kannattuu tasaisesti lantionpohjan päällä. Jos ryhti on huono, voin päätellä, että sisäelimet ovat pois linjasta eivätkä kannatu oikein. Tällöin rinta- ja vatsaontelon paineet ovat epätasapainossa keskenään. Myös hengitys kärsii tästä epätasapainosta, kun pallealihas ei pysty liikkumaan vapaasti onteloiden välillä. Pallealihaksen pitkäaikaisen jännitystilan seurauksena mahalaukun portin toiminta häiriintyy aiheuttaen närästystä.

Erilaiset kehon kannatuksen häiriöt aiheuttavat erilaisia oirekuvia. Esimerkiksi, jos sisäelimet nojaavat eteenpäin puutteellisen kannatuksen takia, voi tämä aiheuttaa alavatsakipuja joihin ei useinkaan ole löytynyt mitään lääketieteellistä selitystä. Tai jos ne nojaavat taaksepäin, se häiritsee alaraajojen verenkiertoa, joka voi muun muassa ilmetä levottomina jalkoina. Osteopatia voi tarjota avun vaivoihin jotka ovat toiminnan ja kannatuksen häiriöitä, ei elimellisiä häiriöitä.

KEHO PYRKII TASAPAINOON

Ihmiskeho pyrkii aina kohti terveyttä. Osteopaatin työ on löytää esteitä jotka ovat terveyden edessä – vapauttaa keho siihen tasoon, jossa keho pääsee toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Osteopatian isä Still, kenet mainitsin tekstin alussa, oli lääkäri. Kehitettyään osteopatian hän sanoi, että kuka tahansa lääkäri osaa löytää sairautta, mutta hän haluaa löytää terveyttä. Osteopatia on täydellinen menetelmä, joka auttaa kehoa toimimaan tasapainossa ja harmoniassa kaikkien kehonosien kesken.

Asiakkaani ihmettelevät monesti miten helposti osteopatian avulla voi tulla kuntoon kärsittyään vaivoista turhaan jopa vuosia. Osteopaattina olen onnellinen, kun saan jakaa asiakkaideni kanssa heidän tervehtymistään ja iloaan elää ilman vaivoja.

Volkan Aktas, Koulutettu osteopaatti Hello Me Helsinki

 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment